Een beveiligde website wordt steeds belangrijker, zeker wanneer je bezoekers wachtwoorden en/of creditcardgegevens laat invullen. Google gaat mensen die Google Chrome als browser gebruiken waarschuwen voor websites/webshops die niet beveiligd zijn. Een website is te beveiligen met een zogenaamd SSL-certificaat en deze zorgt er voor dat informatie via de website versleuteld wordt verzonden. Hoe de waarschuwing van Google er precies uit gaat zien en wat dit precies voor consequenties heeft is nog niet precies bekend.

Wil je meer weten over SSL-certificaten of de gevolgen van deze ontwikkelingen? Neem dan even contact met mij op. Hieronder lees je een artikel van Vevida met meer informatie over SSL-certificaten.


Is jouw website of webshop nog niet beveiligd met een SSL-certificaat? Dan heb ik slecht nieuws voor je. Chrome, de populaire browser van Google, gaat in 2017 bezoekers van sites en shops zónder HTTPS een beveiligingswaarschuwing geven. Bezoekers van je site krijgen dan de melding dat deze onveilig is. Dit kán funest zijn voor je online zakendoen. Bezoekers laten deze onveilige site links liggen en doen hun aankopen bij de beveiligde concurrent.

Waarom is HTTPS belangrijk?

Websites en webshops met HTTPS garanderen de privacy van hun bezoekers. Wanneer een klant zijn creditcard- en/of persoonsgegevens invult, dan is hij ervan verzekerd dat dit via een beveiligde verbinding gebeurt. Die informatie is dan voor derden niet te achterhalen. Voor een website of –shop mét HTTPS heb je een SSL-certificaat nodig.

Wettelijke verplichting

Als website eigenaar ben jij verplicht tot het beschermen van persoonsgegevens van jouw bezoekers. Dit is geregeld in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Zo ook van de informatie die op jouw website wordt achtergelaten. De stelregel is dat als jij persoonsgegevens vraagt, jouw website beveiligd moet zijn met een SSL-certificaat. Onder deze persoonsgegevens valt óók een e-mailadres. Op de website ICTRecht staat een boeiend artikel hierover.

Sites met HTTPS beter vindbaar in Google

Deze beveiligingswaarschuwing voor onveilige sites volgt op een al eerder ingestelde actie van Google. Het bedrijf liet vorig jaar al weten dat het websites met een beveiligde SSL-verbinding een hogere ranking in de zoekresultaten gaat geven.

Is jouw site beveiligd met SSL?

Wil jij weten of jouw website beveiligd is met HTTPS? Je kunt dat zien in de adresbalk van je browser. Is je website beveiligd dan staat er HTTPS voor je domeinnaam.

Bron: Vevida webshosting, meer informatie >